Siirry suoraan sisältöön

Jäsenkysely 2022

Jäsenkyselymme kertoo että puolet koulutetuista kokemusasiantuntijoistamme tekee vapaaehtoistyötä. Osa niistä tehtävistä on asiantuntijatehtäviä esimerkiksi Sosiaali- ja terveysministeriössä, jossa yleensä taustaorganisaatio maksaa omalle asiantuntijalleen kuukausipalkkaa. Kaikissa tilanteissa palkkion saaminen ei ole siis vieläkään mahdollista. MIPA-hanke osoitti jo 2019: ”Erityisen suuri riski uupumiseen oli vertaistoimijoilla, jotka käyttivät toimintaan paljon aikaa saamatta siitä rahallista korvausta.”

Vapaaehtoistyötä yhdistyksen toiminnan eteen tehdään 2236 tuntia vuodessa!

Vapaaehtoistyötä toki tehdään myös yhdistyksen toimissa. Kaikki hallituksen jäsenet tekevät yhteensä arviolta 20 tuntia viikossa Jokainen aluevastaava keskimäärin tunnin viikossa. Lisäksi muut vapaaehtoiset tapahtumissa ja lausuntoja kirjoittaessaan tekevät oman osansa pottiin. Pelkästään jäsenmaksutuotoilla emme siis kykene vapaaehtoisillemme rahallista korvausta arvokkaasta työstä antamaan.

Lähes 70% osatyökykyisiä

Jäsenkyselyyn vastanneista 67,6% on osatyökykyisä ja heidän työllisyytensä edistäminen kuuluu hallituksen työkykyohjelmaan. He ovat koulutettuja kokemusasiantuntijoita, joilta löytyisi myös hyvä perspektiivi näiden työmarkkinoiden kehittämistarpeista ja asioista joista tulee arjessa este työllistymiselle.

Tutustu jäsenkyselyn vastauksiin: