Siirry suoraan sisältöön


KOVA-kokemusvaikuttajakoulutus 18-35 vuotiaille vaikuttamisesta kiinnostuneille nuorille aikuisille. Helsinki.

KOVA-kokemusvaikuttajakoulutus 18-35 vuotiaille vaikuttamisesta kiinnostuneille nuorille aikuisille. Etätoteutus (Zoom).

Haluatko olla mukana luomassa avoimempaa keskusteluilmapiiriä ja hälventää mielenterveyden häiriöihin liittyvää stigmaa? Tuoda mielenterveysteemoja päättäjien ja yleisön tietoon? Luoda vaikuttavaa somesisältöä mielenterveyden edistämiseksi? Olla mukana kehittämässä ja suunnittelemassa parempia palveluita? Silloin Kokemusvaikuttajakoulutus on juuri sinua varten!

Koala-ryhmän järjestämä Kokemusvaikuttajakoulutus on kokemusasiantuntijakoulutusta, joka painottuu kokemustiedon hyödyntämiseen vaikuttamisen työkaluna. Koulutus on suunnattu 18-35-vuotiaille, mielenterveyden häiriöitä tai psyykkistä oireilua kokeneille nuorille aikuisille. Koulutukseen osallistuminen on maksutonta. 

Kokemusvaikuttajakoulutuksessa voit saada kokemusvaikuttajadiplomin, joka vastaa Koulutetut kokemusasiantuntijat ry:n suosituksia (Minimi on 50 lähiopetustuntia 60min. jakautuen vähintään 4kk ajanjaksolle). Voit saada Kokemusvaikuttajadiplomin, kun kaikki kolme allaolevaa ehtoa on täyttynyt:
– olet suorittanut opintoja kaikista moduuleista
– olet osallistunut koulutuksiin yhteenlaskien vähintään 50 tunnin edestä.
– olet suorittanut koulutusta vähintään 4 kuukauden ajan.

Keväällä alkava KoVa-koulutus järjestetään etänä Zoom-kokousten välityksellä.
Osa tapaamisista järjestetään hybridinä (zoom + lähitapaaminen), joten halutessasi pääset osallistumaan tapaamiseen myös paikan päällä toimipaikassamme Helsingissä, Hämeentie 13A.
Koulutuspäivämme ovat pääosin torstaisin n. klo 17.00-20.00 välillä. Löydät alustavan aikataulun hakulomakkeesta, ja tarkat ajankohdat ilmoitetaan koulutukseen valituille. Koulutuskalenterissa on sekä kaikille avoimia, että sitoutumisen ja ennakkoilmoittautumisen vaativia kokonaisuuksia.
Toivomme sitoutumista koulutuksen suorittamiseen, mutta voit suorittaa koulutusta omassa tahdissasi ja oman mielenkiintosi mukaisesti. Koulutus jatkuu syksyllä 2024.

Kokemusvaikuttajakoulutukseen kevään 2024 haku
Koulutukseen otetaan mukaan 6-12 henkilöä.
– Haku avautuu 22.12.2023 klo 19.00
– Haku sulkeutuu 19.1.2024 klo 12.00
– Voit käydä tutustumassa KoVa-koulutukseen 11.1 ja 18.1 KoVa-infoissa sekä kysyä lisätietoa venla@koalaryhma.fi. Infojen Zoom-linkki jaetaan Koalan somessa.
– KoVa-koulutuksen avoimia paikkoja jaetaan paikkaa hakeneille 8.1.2024 lähtien sähköpostitse. Kaikille hakeneille ilmoitetaan haun tuloksesta sähköpostitse.
– Paikat jaetaan painottaen ilmoittautumisjärjestystä ja mahdollisuutta sitoutua kevään ohjelmaan. Kevään 2024 haussa haluamme jakaa paikat ensisijaisesti heille, jotka eivät voisi osallistua Helsingissä paikan päällä järjestettävään KoVa-koulutukseen.

Lisätietoa KoVa-koulutuksesta nettisivuiltamme https://www.koalaryhma.fi/kokemusvaikuttaminen/
sekä hakulomakkeestahttps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf0cQ75guZBpMRcxIFmJzbc3MwEhceL8Xo6LC-PyGQ9s0eUyw/viewform


Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, kokemusasiantuntijakoulutus, Raisio RASEKO

Oletko toipumisprosessissa mielenterveyshäiriöstä tai erilaisista riippuvuuksista tai oletko toipumisprosessissa olevan läheinen? Jos olet riittävän pitkällä omassa toipumisprosessissasi ja haluat auttaa muita samassa tilanteessa olevia, tämä koulutus on sinulle. Koulutus järjestetään yhteistyössä Varsinais-Suomen kokemusasiantuntijaverkoston (Turun A-Kilta, Turun Mielenterveysyhdistys ITU ja Varsinais-Suomen Sininauha ry) kanssa.

Jatkuva haku hakuaika

Haku alkaa: 30.01.2023 Haku päättyy: 31.12.2024

Elokuun koulutus on jo täynnä, tammikuussa alkavaan voi vielä hakea mukaan.

Kustannukset opiskelijalle:

Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 200 €. Koulutus on maksutonta oppisopimuksella opiskeltaessa. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka.

https://www.raseko.fi/koulutus/kasvatus-ja-ohjausalan-ammattitutkinto-kokemusasiantuntijakoulutus/Perinteisesti koulutuksia on alkanut syksyisin ja vuoden vaihteessa eniten.


Kokemusasiantuntijakoulutuksia on järjestetty Suomen maakunnissa: