Site Loader
#kokemusasiantuntijat #paremmatpalvelut #ystävällisyys

Mielen tarinat -hankkeen ryhmissä jaetaan kokemuksia, tehdään taideharjoitteita, kirjoitetaan, kuvitetaan ja kuvitellaan reittejä omannäköiseen tulevaan. Ryhmien osallistujat ovat toipumassa sairaudesta tai vaativasta elämänvaiheesta ja ryhmässä etsitään yhdessä uutta suuntaa. Luovia ryhmiä kokoontuu Turussa kolme syksyn 2019 aikana, ja jokaisella ryhmällä on kymmenen tapaamista. Ryhmiä ohjaavat sanataiteilija, jolla on vuosien kokemus monitaiteellisten taideryhmien ohjaamisesta ja kokemusasiantuntija, jolle oman tarinan pohtiminen ja näkyväksi tekeminen on tuttua. Ryhmään osallistuminen on maksutonta.

Hankkeessa on mukana kolme sanataiteilijaa: Marko Laihinen, Elina Laine ja Veera Lehtola. Heidän työpareinaan työskentelee kolme koulutettua kokemusasiantuntijaa, Petteri, Minka ja Annaliina. ”Mahtavaa, miten tässä hankkeessa yhdistyy kaksi rakastamaani asiaa – sanataide ja kokemusasiantuntijuus”, Minka kuvailee.

Kirjan talon toteuttaman hankkeen tarkoituksena on kouluttaa sanataiteilijoita ja kokemusasiantuntijoita tarinalähtöisten menetelmien käyttöön vertaisryhmien ohjauksessa. Luovien harjoitusten avulla ryhmissä on mahdollista harjoitella itsemyötätuntoa.

Mielen tarinat –ryhmät aloittivat lokakuun alussa. Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:ssä kokoontuu kaksi ryhmää ja Turun A-Killassa yksi. Kun ryhmiin ilmoittautuminen avattiin, yhdistysten työntekijät yllättyivät nopeudesta, jolla ryhmät täyttyivät. Turun A-Killassa innokkaita tulijoita ryhmään löytyi kahdessa tunnissa enemmän kuin voitiin ottaa. Toiminnalle on selkeästi tarvetta.

Kuvassa hankkeen kokemusasiantuntijat Petteri, Minka ja Annaliina.

Hanketta rahoittaa Taiteen edistämiskeskus Taike ja kouluttajina Päivi Kosonen ja Tarja Koffert.

Post Author: Riikka Nieminen