Site Loader
#kokemusasiantuntijat #paremmatpalvelut #ystävällisyys

Naisten on vaikeampi päästä ulos päihdemaailmasta ja vaikka Tii ei aina itsekään uskonut, niin nyt hän on tässä. Tii on Keijo-hankkeen tämän syksyn tulevista kokemusasiantuntijoista ainoa nainen, mikä jo kuvaa tilannetta aika hyvin.

Oma äitikin on ylpeä ja Tiillä on haaveena työskennellä naistyössä, jotta muutkin naiset pääsisivät ulos kierteestä, omaan asuntoon ja raittiiksi.

-”Integroitumaan osaksi yhteiskuntaa”, kuten virastokielellä saatettaisiin sanoa hän naureskelee.

– Voin ammentaa omista kokemuksistani, persoona pysyy samana, vaikka elämäntavat muuttuvat, mä olen just hyvä näin.

KoKoAn puheenjohtaja Riikka Nieminen tapasi tämän voimakkaan naisen, kun hän kävi esittelemässä KoKoAn toimintaa Laureassa, KEIJO-hankkeen omassa luokassa, KEIJO-hankkeessa kehitetään mallia päihde- ja rikostaustaisten kokemusasiantuntijakoulutukseen. Koulutus kokemusasiantuntijaksi on laaja ja sisältää myös 3kk työharjoittelun. Luokassa he ovat maanantaista torstaihin klo 9-15  asiantuntijoita tulee heille pitämään luentoja ihan oma-aloitteisesti.

Työllistyminen voi olla vaikeaa ja kokemusasiantuntijakoulutus voi antaa siihen hyviä työkaluja ja oman identiteetin muutos kohti vaikuttavaa kansalaista on arvokas. KoKoA -Koulutetut Kokemusasiantuntijat ry:n teettämän kyselyn mukaan ennen kokemusasiantuntijakoulutusta työelämässä on ollut 30% ja koulutuksen käymisen jälkeen 66%

Lue lisää KEIJO-hankkeesta tästä linkistä.

Post Author: Riikka Nieminen