Site Loader
#kokemusasiantuntijat #paremmatpalvelut #ystävällisyys

Tammikuun 2018 terveys- ja sosiaalialan uutispommi kajahtaa Vantaalta, kokemusasiantuntija- ja vertaistyön rintamalta: Suomen ensimmäinen kunnallinen kokemusasiantuntijan vakanssi on perustettu Vantaan terveyspalveluihin. Ns. Vantaan mallia ”päihdetyön kokemusasiantuntija terveysasemalla” on hiottu ja jalostettu pilottihankkeena ja Vantaan kaupungin omana työnä 2012-2017. Nyt perustettu vakanssi takaa sen, että päihdetyön kokemusasiantuntija on jatkossa kiinteä osa Vantaan terveys- ja päihdepalvelujen kokonaisuutta. Vakanssin perustamista edelsi yli tuhat päihdeongelmista kärsivän asiakkaan käyntiä terveysasemalla kokemusasiantuntijan vastaanotolla – ja mittaamaton määrä arvokasta taustatyötä. Vakanssin ensimmäisen työsopimuksen allekirjoitti kokemusasiantuntija Hannu Ylönen ohjausryhmän kokouksessa 16.1.2018 Vantaan A-killassa.

Nyt ”päihdetyön kokemusasiantuntija terveysasemalla” työmallin ohjausryhmä (kuvassa) voi huokaista helpotuksesta: Kehitystyö on saatu onnellisesti maaliin.

Yläkuvassa: vasemmalla: Vantaan terveyspalvelupäällikkö Eila Koivunen, päihdepalvelupäällikkö Martta Palttila-Pulli, kokemusasiantuntija Hannu Ylönen, HUS-yhteistyökoordinaattori Lauri Kuosmanen ja Vantaan A-killan puheenjohtaja Kari Miettinen.

 

Kuvassa keskellä Vantaan hankekoordinaattori Larissa Franz-Koivisto. Hyvä Vantaa ja Vantaan ennakkoluulottomat virkanaiset, virkamiehet ja luottamushenkilöt! Hyvä me!

Post Author: Riikka Nieminen