Site Loader
#kokemusasiantuntijat #paremmatpalvelut #ystävällisyys

Kokemusasiantuntijaksi haluavia on paljon, saamme pyyntöjä koulutuksien järjestämisestä runsain mitoin. Meiltä löytyy tällä hetkellä kokeneita kouluttajia, jotka ovat itse kokemusasiantuntijoita. Tietoa ja taitoa voidaan toki tarjota muullakin tavoin, mutta kuten hyvin tiedämme kaikki tieto otetaan vertaiselta paljon helpommin vastaan. Olemme myös monissa koulutuksissa huomanneet, että koulutettavilla on kysymyksiä työelämästä ja mahdollisista ongelmista, joihin osaa vastata vain paljon kokemusasiantuntijan töitä tehnyt kouluttaja, sekä sellaisina vierailevat luennoitsijat.

Koulutussuosituksistamme löydätte ohjeita ja ymmärrystä siitä mihin koulutuksella tähdätään. Jo haastatteluun kutsuttavien valinnasta asti on hyvä ottaa mukaan kokemustaustainen kouluttaja, joka tietää millaisia ominaisuuksia kokemusasiantuntijuus vaatii. Koulutukseen tullessa on hyvä olla kulunut tarpeeksi aikaa elämää mullistavasta tapahtumasta, tai hoitotasapainon tulee olla hyvä. Vaikka prosessi kuntoutujasta asiantuntijaksi on omalla tavallaan kuntouttava, sitä ei tule nähdä pelkästään kuntouttavana toimena. Tekemämme kyselyn perusteella (90 vastaajaa), esimerkiksi ennen koulutusta työelämässä oli 30% ja koulutuksen jälkeen työelämässä oli 66% koulutetuista. Ja juuri tämän prosessin takia suosituksissammekin on, että koulutuksen tulee sijoittua ainakin 4kk ajanjaksolle. Toisessa kyselyssämme, niille jotka haluaisivat koulutukseen osallistua (233 vast.), ihmiset olivat valmiita sitoutumaan paljon pidempiinkin koulutuksiin. Yhdenvertaisuuden kannalta on myös tärkeää, että kaikilla olisi mahdollisuus päästä osallistumaan koulutukseen ja siksi sen tulisi olla maksuton koulutettavalle.

KoKoA – Koulutetut Kokemusasiantuntija ry:stä voitte tilata kokemusasiantuntijakoulutuksen, tai kokemusasiantuntijan kouluttajaksi. Räätälöimme koulutuksen (koulutussuositustemme mukaisesti) tarpeitanne vastaavaksi.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

 

 

Post Author: Riikka Nieminen