Site Loader
#kokemusasiantuntijat #paremmatpalvelut #ystävällisyys

Vuoden 2019 Mielen Avain -tunnustuksen saajaksi valikoitui AKU hanke, asunnottomuuden ennaltaehkäisyn kuntastrategiat – varhainen välittäminen, osallisuus ja asumisen tuki.

Kuvassa vasemmalla KoKoA -Koulutetut Kokemusasiantuntijat ry:n puheenjohtaja Riikka Nieminen ja tunnustusta AKU-hankkeen puolesta vastaanottamassa kokemusasiantuntija Yrjö Kumpula.

 

Kyseessä on ARAn juuri päättynyt kolmivuotinen hanke, joka sai myös avoimen hallinnon demokratiatunnustuksen. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA, on Ympäristöministeriön alainen virasto.

Hankkeessa on työllistetty kokemusasiantuntijoita ja tartuttu rohkeasti haasteeseen vähentää ja ennaltaehkäistä asunnottomuutta.

Tunnustusta vastaanottamassa oli Yrjö Kumpula. Hän työskentelee hankkeen ansiosta @espoonkaupunki sosiaalitoimen puolella kokemusasiantuntijana. Yhtenä hankkeen monista kokemusasiantuntijoista, Yrjökin kertoo lopputyönä toteutetulla videolla lisää hankkeesta ja kokemusasiantuntijuudesta:

KoKoA -Koulutetut Kokemusasiantuntijat ry luovuttaa vuosittain Mielen Avain -tunnustuksen taholle, joka on edistänyt kokemusasiantuntijoiden käyttöä kaikissa palveluiden vaiheissa. Sekä yleisesti tuonut esille osallisuuden ja asiakkaan äänen kuulemista. Tunnustus luovutettiin Kokemusasiantuntijoiden kokontumisajoissa 17.12.2019

 

Post Author: Riikka Nieminen